Gode Råd & Vejledning

Kundetilfredshed

Tilfredshed

Det siger vores brugere:

’Den brune farve er flot fordelt, jeg ligner en på flyet fra Kreta’. Hilsen Carina

’Det hele har været en sjov oplevelse, man kan hurtigt se at man bliver brun og så lugter det ikke som mange andre selvbrunere’. Hilsen Jesper

’Jeg har prøvet det for første gang. Rigtig god oplevelse og godt resultat’. Hilsen Mette

’Jeg har hørt mange negative historier med at man blev gul eller kom til at lugte brændt. Men det har vist sig ikke at holde stik – jeg er blevet brun’. Hilsen Jane

’Synes det var meget sjov og så blev jeg brun, man skal bare skynde sig og fordele evt. overskudsfarve’. Hilsen Niels

’Det giver en naturlig solbrun farve, lugter ikke og udtørrer ikke huden’. Hilsen Bodil

’Et super alternativ til solariet, giver en super flot naturlig kulør og holder længe’. Hilsen Pia

’Jeg synes det er en rigtig god ting at den ikke skjolder eller bliver gullig – men forsvinder det vil gøre hvis man blev naturlig brun’. Hilsen Christina

’Det er første gang jeg har prøvet, men jeg kommer tilbage, da det er en god måde at tage sol på og samtidig lidt sjovt’. Hilsen Tina

’Har brugt det mange gange efterhånden. Super flot farve – lækkert resultat’. Hilsen Tilde

’Jeg bliver hurtig brun (nemt) og så er det sundt for huden frem for sol’. Hilsen André

’Jeg har altid taget meget sol i solarium, men er mere tilfreds ved at bruge det her. Jeg bliver meget brunere og det giver jo velvære’. Hilsen Louise

’Det er en lækker og hurtig måde at blive flot brun på’. Hilsen Maria

 

Har du en kommentar kan du sende den til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Afsnit 1. Før du går i gang

24 timer før behandlingen

Inden du starter din nordictan behandling, skal du sørge for at have gjort disse 3 undertegnede punkter 24 timer inden behandlingen. Dette giver dig en jævn og forberedt hud at behandle på.

Hver gang du vil have en ny behandling, anbefaler vi at tage disse 3 punkter i brug, så huden er ren og frisk til en ny behandling. Vi anbefaler at bruge svanemærkede produkter for et perfekt resultat – både i lotion, skrub og bodyshampo.

1. Voks eller barbering anbefales min. dagen inden en behandling

2. Brug en bodyscrub under badet

3. Brug en fugtighedscreme (uden protein) over hele kroppen efter badet, og sørg især for at fugte grundigt på tørre steder såsom albuer, knæ, fødder og håndflader.

 

Sådan bliver du klar, inden du går i gang!

Vi anbefaler du tager en behandling om aftenen, efter du har været i bad - dette giver sun mist behandlingen lov til at modne i længere tid, hvilket giver det bedste resultat.

Eks. Tag et bad om aftenen, og afslut med koldt vand for at lukke hudporerne. Start din behandling, bliv tør (evt. brug en hårtørrer) og gå så på hovedet i seng. Når du står op dagen efter, har du en dejlig kulør, som stadigt modnes på din hud i løbet af dagen – lad derfor sun mist sidde på huden til om aftenen eller evt. morgenen efter. Sådan får du mest ud af modningsproccesen af nordictan sun mist

 • Ved behandling af hele kroppen, skal du påføre lotion på hænder, albuer, knæ, hæle og fødder - gerne 1 time før behandlingen, så lotionen kan give huden en jævn overflade.
 • Lyst hår - blond, gråt, lys brun skal dækkes helt til med hætte, håndklæde eller lignende
 • Beskyt negle på hænder og tæer ved at påføre klar neglelak/neglelak - er du mand, anbefaler vi vaseline
 • Beskyt dine læber, brug en læbepomade, vaseline eller lipgloss
 • Undgå at være svedig, når du tager behandling
 • Fjern makeup, da en ren hud giver det bedste resultat

 

For din egen skyld!

Udfør altid en plet-test på et følsomt område, som f.eks. indersiden af armen, 24 timer før du påfører på hele kroppen. Bare for at sikre at der ikke er nogen reaktion, og du ikke er følsom over for nogen af ingredienserne. Man kan godt være overfølsom over for naturlige ingredienser.

Selvom det er ekstremt sjældent, så søg altid lægelige rådgivning, hvis du mener at have fået en allergisk reaktion af et nordictan produkt.

Fakta om selvbruner

Fakta om selvbruner

Selvbrunere med DHA er et internationalt anerkendt kosmetisk produkt som blandt andet er godkendt af fødevare- og sundhedsdirektoratet I U.S.A. (FDA), alle EU-lande og anbefalet af læger miljøstyrelsen og kræftens Bekæmpelse som et sundt alternativ til solariet.

Fakta

 • DHA er et naturligt sukkerstof som har været brugt i kosmetikindustrien i over 30 år.
 • DHA er kendt for at være det bedste middel til selvbruning.
 • DHA giver brunfarvning ved at reagere med aminosyrerne i keratin, et protein i hudens yderste hornlag. Keratinet bliver dermed mørkere og giver huden en brun farve.
 • DHA er helt uskadeligt og er et sukkerstof som udvindes af sukkerrør, sukkerpalme eller sukkerroer.
 • Selvbruner har typisk en solbeskyttelsesfaktor på 3-4, men kun i nogle timer efter påføring, så man skal huske at anvende solcreme, selvom man bruger selvbruner.

Læs miljøstyrelsens anbefalinger om selvbrunerbehandlingen.

Dog er anbefalingerne ikke opdaterede siden 2006 og primært baseret på manuel airbrush-tanning behandling.

Så spørg os for nyeste data og gode råd.

Selvbrunermyter

Man bliver gullig af selvbruner!

Årsag: At blive gul hører til mange selvbrunere, der tilsættes bronzers, gulderodsfarve, eller karamel.
Flere udbydere herhjemme tilbyder denne form for selvbruner både i Airbrush-tanning og kabine behandlinger.
Fakta: nordictan er specielt udviklet uden indhold af ovenstående og har i dag den mest avancerede selvbrunervæske, som ikke er tilsat gulerodsfarve og andre kunstige farver og dermed bliver man ikke gullig.

Myte: selvbruner er farligt!

Årsag: Mange sammenligner med solariet og den negative omtale herom.
Fakta: nordictan selvbruner er baseret på sukkerstoffer og forskellige fugtighedsgivere.
Selvbruner er blevet anvendt de sidste 30 år som alternativ til den almindelige sol og er godkendt af fødevare- og sundhedsdirektoratet I U.S.A. (FDA), alle EU-lande og anbefalet af læger miljøstyrelsen og kræftens Bekæmpelse som et sundt alternativ til solariet.

Myte: selvbrunervæske lugter!

Årsag: De fleste selvbrunerprodukter på markedet indeholder, parfumer og kraftigtlugtende ingredienser som kan virke generende og meget gennemtrængende når man træder ind i et lokale hvor selvbrunerbehandlinger tilbydes.
FAKTA: nordictan selvbrunervæske er duftneutral -helt uden alkohol og parfume -efterlader ingen efterlugt i omgivelserne.

Myte: Man får striber og løbere!

Årsag: Nogle få får en stribe eller en løber bag på benene, på skuldrene eller bag på armene.
Fakta: Det er ikke selvbruneren, der laver striberne, men tør hud. Derfor er det meget vigtigt, at du er opmærksom på, hvilken stand din hud er i, før en hvilken som helt behandling med selvbruner. Tør hud kan resultere i striber og løbere i mindre omfang og derfor anbefaler vi dig at fugte huden dagene
op til en behandling. Specielt hvis din hud virker tør. Særligt udsatte områder: Det er som regel bag på skinnebenet, albuer, knæ, knoer, bag på armene og i nogle tilfælde skulderne hos mænd. Forklaring: Striber skyldes at tør hud øjeblikkeligt suger selvbrunervæsken til sig øjeblikkeligt og derved giver en mørkere farve på de tørre områder. Såfremt du få en stribe eller løber kan dette vaskes af i bad.

Myte: Man kommer til at lugte brændt efter en behandling..

Årsag: Når huden udvikler sin brune farve, kan der ved visse selvbrunere forekomme en kraftig efterlugt.
Fakta: med nordictan der minimal efterlugt grundet den højeste kvalitet af ingredienser, når farven udvikler sig.

Myte: Det er ti gange så dyrt som at gå i solarium!

Årsag: Man sammenligner med Airbrush-tanning som ofte ligger mellem 150 kroner og 650kroner.
Fakta: nordictan går ind for at alle skal have råd til en behandling mindst en gang om ugen.

Myte: En behandling tager lang tid 15-30 min.!

Årsag: Hos nogle udbydere tager en manuel airbrush behandling op til 30 minutter.
Fakta: Selve behandlingen med Spray tan-wall tager ca, 10 sekunder og er dermed ingen spildtid.

Myte: Selvbruner kan ikke kombineres med solariet eller sol!

Årsag: Mange tror fejlagtigt, at man ikke kan kombinere selvbruner og forskellige former for sol.
Fakta: Man kan fint kombinere selvbruner med soldyrkelse, men husk at bruge solcreme, idet selvbruner kun giver en solbeskyttelse på faktor 3-4 og man må ikke tage sol 24 timer efter påføring af selvbruner.

Afsnit 4. Gik det galt?

Afsnit 4. Gik det galt?

Fik du alligevel [sun mist] på håndfladen, eller missede du et sted på kroppen?

Brug en skrub og en neglebørste, og fjern farve fra håndflader, fødder eller knæ. Missede du et sted på kroppen, anbefaler vi, at du bruger luksus fordelingvanten til at fikse de små fejl ved at påføre [sun mist] på luksus fordelingsvanten og blidt "lappe" det missede punkt.

Læs mere: Afsnit 4. Gik det galt?

Ofte stillede spørgsmål

 Hvad er det der gør mig solbrun?

DHA (Dihydroxyacetone), er den aktive ingrediens, der sørger for, at man bliver brun. 
Det er også DHA der giver dig din naturlige solbrune kulør på en sund måde.


DHA fungerer ved kun at trænge ind i det yderste hudlag, hvilket betyder at farven forsvinder i takt med at hudlaget bliver nedbrudt.

Det tager normalt op til en uge. Dansk forskning (Bispebjerg Hospital, Chr.Wulff) viser at selvbruneren er sund og derfor kan den trygt anvendes som et alternativ til kunstig sol.

I selvbrunere er det stoffet DHA (dihydroxyacetone), der farver huden midlertidigt. DHA interagerer med frie aminogrupper i hudens proteiner og producerer et brunligt pigment, kaldet melanoidin.
Farvestoffet melanoidin ligger i hudens yderste lag (hornlaget), der består af døde hudceller. Lave koncentrationer af DHA giver en lys farvning; højere koncentrationer giver mørkere farve, der viser sig som simuleret solbrændthed for alle hudtyper.


Når huden bliver solbrændt af solen, sker det ved hjælp af pigmentet melanin. Melanin dannes i basalcellelaget af huden.
De to former for pigmentdannelse har ligheder, men dannelsen af melanoid i horncellelaget giver ikke den samme beskyttelse mod UV-strålerne som dannelsen af melanin i basalcellelaget.
Mange undersøgelser har vist, at dannelsen af melanoid giver minimal UV-beskyttelse.

Beskyt dig altid i solen selvom du bruger selvbruner.

Hvor lang tid tager en selvbruner-behandling?

En behandling i en nordictan-spray tan wall kan variere alt afhængig af hvilket system, der anvendes. 
Behandlingstiden kan variere og tager mellem 6 og ca. 60 sekunder. Med omklædning og klargøring skal du i alt bruge cirka 5-20 minutter. 
Processen er noget man skal lære at nyde og give sig god tid til. Der er tale om en forberedelsesfase, en påføringsfase og en grundig efterbehandling. Vi har udviklet et koncept hvor kunden får flere behov opfyldt samtidigt: velvære, afslapning og høj selvbruningseffekt.

Hvad sker der hvis jeg har tør hud?

Selvbruner og tør hud er de to modpoler. Det er ekstremt vigtigt at din hud er fugtig inden påføring af selvbruner. Hvis du har tør hud vil det resultere i ujævnheder som kan ses som mørkere områder der hvor du har tør hud.
Det er vigtigt at anvende en god fugtighedslotion der ikke indeholder olier, i det olie virke som en barriere på din hud hvilket resultere i at du ikke bliver brun.

Kan jeg bade og dyrke sport lige efter behandlingen?

Vi anbefaler at du venter 4-6 timer inden du tager et bad, så de virksomme ingredienser får de bedste muligheder for at give dig din optimale kulør. 
Megen varme og fugtighed fra din krop kan være med til at ændre resultatet.

Hvor lang tid holder min kretabrune farve?

Din nye solbrune kulør holder op til en uge. 
Hvis du går meget i svømmehallen, kan det på grund af klor være med til at frem-
skynde den normale reaktion, der gør at du mister farven hurtigere. Lange varme bade -kan være med til at farven ikke holder så længe.

Beskytter nordictan sun mist som solfaktor?

Det er dokumenteret at selvbruner give en faktor 2 – 3 og kan derfor ikke beskytte så godt som en solcreme. nordictan anbefaler derfor stærkt at du samtidig anvender solcreme som normalt, når du opholder dig i solen.

Hvor mange behandlinger må jeg tage om ugen?

Vi anbefaler at du maksimalt tager op til tre behandlinger om ugen med en til to dages mellemrum, da du gerne skulle nå at se resultatet efter hver behandling.

 

Har du andre spørgsmål du ønsker besvaret?

Skriv dit spørgsmål i vores forum eller til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

 

Afsnit 3. Efter selvbruningen

Jeg bliver lækkerbrun, men ønsker at blive endnu mere brun...

Hvis du vil have mere kulør, så påfør et lag/behandling mere - vent 10 minutter, før du starter en ny behandling/lag nr. 2.

 

Efter behandlingen

 • Vent med at tage tøj på, til huden er HELT tør
 • Lad selvbruneren modne på din hud i 4-6 timer, før du tager et bad, da dette vil give farven mulighed for at udvikle sig optimalt
 • Går du i bad indenfor de første 4 timer, vil resultatet blive mindre synligt
 • Nogle kan opleve, at der ved næsen og mellem øjenbrynene kan dannes lidt overskudsfarve – dette fjernes let med en fugtet vatrondel

 

Undgå følgende lige efter en behandling

 • At vaske hænder - det fjerner farven igen.
 • At børste tænder. Får du tandpasta omkring din mund, vil det fjerne [sun mist] rundt om munden
 • At svede og motionere - sved mindsker resultatet

 

Skal du  sove nu?

Så hop du bare i seng, så snart du er tør - der er ingen farvestoffer i nordictan [sun mist] og derfor ingen fare for afsmitning - oplever du en smule farve på sengetøjet, skyldes dette, at du sveder selvbruneren ud af din hud, mens du sover. En tur i vaskemaskinen fikser dette problem!  

 

Sådan bevarer du din farve

Brug godt med fugtighedscreme, så du holder huden velfugtet og din kulør smuk.

 • Anvend shower gel uden scrub
 • Undgå lange varme bade
 • Dup din hud tør efter bad og brusebad
 • Fugt huden ofte - brug gerne en aftersun eller aloe vera
 • Du vil opleve, at din hud bliver blødere efter hver behandling


 

Før og efter billeder

 

 

 

Som de eneste i Danmark kan nordictan tilbyde en duftneutral selvbruner, uden den gennemtrængende ”selvbrunerlugt.” 

 + nordictan produkter er nøje afstemt til alle hudtyper, så alle kan opnå en naturlig sommerglød uden risiko for streger og misfarvninger.

+ nordictan udvikler sig naturligt & efterlader huden blød & fugtig med en autentisk sommerglød efter blot få timer,resultatet holder op til en uge.

 

 

 

Afsnit 2. Sådan sprayer du dig

Vi anbefaler, at du ser videoen med gode råd og vejledning, inden du starter din behandling.

 • Påfør nordictan [sun mist] på huden med ca. 25 cm afstand eller på en luksus fordelingsvante/vatrondel
 • Fordel blidt [sun mist]en på din hud med en luksus fordelingsvante/vatrondel, plastiskhandske eller et andet alternativ, der kan beskytte dine håndflader
 • Start med at spraye og fordele på ben og opefter - evt. få en hjælpende hånd til at fordele på ryggen
 • Sørg for at fordele [sun mist] grundigt på steder med rynker som eks. ved siden af øjet, halsen osv.
 • Undgå at påføre [sun mist]på læberne, og tag evt. en lipgloss/læbepomade/vaseline på inden behandlingen
 • Husk: Lyst hår  - blond, gråt, lyst brunt dækkes helt til med hætte, håndklæde eller lign.

Tips til selvbruningen
Vil du undgå kulør på hænderne? Anvend en luksus fordelingsvante, når du påfører selvbruneren!

Luksus fordelingsvanten kan købes under produkter!

Gode Råd & Vejledning

nordictan anbefaler at du ser gode råd & vejlednings videoen på forsiden af vores hjemmeside!

 

Før behandlingen

 • Ved behandling af hele kroppen, påfør lotion på hænder, albuer, knæ, hæl og fødder generelt lotion på alle de steder du har tør hud
 • Lyst hår: blond, gråt, lys brun dækkes helt til med hætte, håndklæde eller lign.
 • Barbering og voksbehandling anbefales 24 timer før en behandling
 • Vi anbefaler at have taget et bad inden behandlingen, afslut med kold vand for at lukke hudporerne
 • Undgå være svedig før/når du tager behandling
 • Fjern makeup! Ren hud giver det bedste resultat
 • Beskyt dine negle på hænder og tær - du kan bruge neglelak eller vaseline til at beskytte neglene
 • Brug gerne en lipgloss eller læbepomade - her kan vaseline også andvendes

 

Under behandlingen

 • Påfør nordictan [sun mist] på huden med ca. 25 cm afstand eller på en luksus fordelingsvante alternativt kan du anvende en vatrondel
 • Fordel blidt [sun mist] på din hud med en luksus fordelingsvante, vatrondel, plastiskhandske eller lignende
 • Sørg for at fordele [sun mist] grundigt på steder med rynker, eks. ved siden af øjet, halsen osv.
 • Undgå at påfører [sun mist] på læberne, tag evt. en lipgloss/læbepomade/vaseline på inden behandlingen
 • Lyst hår, blond, gråt, lys brun dækkes helt til med hætte, håndklæde eller lign.

 

Efter behandlingen

 • Lad selvbruneren modne på din hud i 4-6 timer, før du tager et bad - dette vil give farven mulighed for at udvikle sig optimalt
 • Vent med at tage tøj på til huden er HELT tør
 • Går du i bad indenfor de første 4 timer, vil resultatet blive mindre synligt
 • Nogle kan opleve, at der ved næsen og mellem øjenbrynene kan dannes lidt overskudsfarve – dette fjernes let med en fugtet vatrondel
 • Træning er bedst før en behandling, da sved mindsker resultatet

 

Selvbruner på håndfladen eller under fødderne

Fjernes med en god bodyscrub og en neglebørste! - brug lunken vand

 

Sådan bevarer du din farve

 • Anvend shower gel uden scrub
 • Undgå lange varme bade
 • Dup din hud tør efter bad og brusebad
 • Fugt huden ofte - anvend [sun mist] lotion eller en aftersun gerne aloe vera
 • Du vil opleve at din hud bliver blødere efter hver behandling

 

Fordele ved nordictan [sun mist]

 • Indeholder ingen parfume
 • Indeholder ingen parabener
 • indeholder ingen alkohol
 • Indeholder den højeste kvalitet af godkendt DHA-sukkerstof
 • Indeholder fugtgiver der tilfører huden masser af fugt
 • Bliver ikke gullig, når [sun mist] langsomt begynder at aftage
 • [sun mist] efterlader huden blød og med en naturlig sommerglød 
 • Duftneutral, efterlader ingen gennemtrængende ”selvbrunerlugt.”
 • Uden drivgas! nordictan findes med pumpe eller trykluft

 

nordictan anbefaler

Man kan godt være følsom også over for naturlige ingredienser, udfør derfor altid en plet-test på et følsomt område, som f.eks. indersiden af armen, 24 timer før du påfører på hele kroppen, for at sikre at der ikke er nogen reaktion, og at du ikke er følsom over for nogen af ingredienserne.

Anvend altid en shower gel med en hudvenlig PH værdi på ca. 5.

 

Har du spørgsmål? -  kan du altid kontakte os 

Tlf.:       +45 70224636

E mail.: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.